środa, 16 października 2013

Pomysł na śniadanie #3: Frittata z pomidorkami, oliwkami i serem

Frittatę odkryłam niedawno, a szkoda, bo to efektowne i smaczne danie, które można wyczarować  w kilka chwil. O potencjale frittaty stanowią dodatki, których wybór jest przeogromny. Dziś coś dla miłośników włoskich klimatów - oliwki, pomidorki, bazylia..



Frittata z pomidorkami, oliwkami i serem

składniki:
3 jaja
1 łyżeczka masła
7 oliwek
7 pomidorków koktajlowych
2 łyżki startego sera (mozzarella brzmi świetnie, ja użyłam radamera)
bazylia
sól
pieprz

przygotowanie:
Pomidorki i oliwki poprzekrawać na pół. Na patelni rozgrzać łyżkę masła. W misce rozbełtać jajka. Na patelnię wlać jaja, poukładać na nich oliwki i pomidorki. Wszystko doprawić solą i pieprzem, posypać startym serem, bazylią, i przykryć pokrywką. Po chwili zmniejszyć moc grzania na minimalną i poczekać, aż ser się rozpuści. Polecam !



4 komentarze:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...